Independente

Șapte ani fără tatăl meu sunt infernali – Adaeze-Mcphilips Nwachukwu.

Adaeze-Mcphilips Nwachukwu, fiica regretatului poet nigerian și editor de arte al ziarului Vanguard, Mcphilips Nwachukwu, a declarat că viața ei nu a mai fost aceeași la șapte ani de la moartea tatălui său. Nwachukwu a încetat din viață pe 27 septembrie 2014, după o boală prelungită.

Într-un tribut emoționant trimis sâmbătă la INDEPENDENT, Adaeze și-a descris tatăl ca pe o bijuterie rară.

„Tații joacă roluri semnificative în fiecare pas pe care îl fac copiii lor. Sunt ca niște războinici care luptă pentru fericirea copiilor lor. Cu toate acestea, unii copii cresc fără un tată; unii își pierd tatăl din cauza morții. Unora nu li se oferă șansa de a-și petrece întreaga viață cu tatăl lor. Să fii departe de tatăl tău sau să-l pierzi pentru totdeauna te poate face să te simți gol și incomplet. Tristețea care îți umple inima este foarte supărătoare. Să-mi pierd tatăl și să știu că s-ar putea să nu-l mai văd niciodată este atât de dureros pentru mine.

„Fățarnice, mă tot gândesc la tine. N-am știut niciodată că a fi fără tată mă va face să simt atâta durere. Mi-e dor de tine, tată. Mă doare să cred că nu mai ești aici. Deși nu mă pot abține, uneori zâmbesc cu lacrimi în ochi când îmi amintesc cum ne prețuiam în fiecare moment când erai în viață. Mi-e dor de tine, tată!

„Încă primesc multe îmbrățișări, dar niciuna dintre ele nu este la fel de caldă ca a ta. Mi-e dor de tine, tată. Chiar din momentul în care m-ai ținut în brațe până în ziua în care m-ai însoțit în prima mea zi de școală, mă agăț azi de amintirile frumoase care m-au făcut persoana care sunt astăzi. Mi-e dor de tine, tată.

„De fiecare dată când pun flori pe mormântul tău, îmi dau seama cât de dulce mi-ai făcut viața. Aș vrea să te pot îmbrățișa. Atunci te-aș ține strâns și nu ți-aș da drumul niciodată.

Fiecare zi a tatălui este o amintire dureroasă a absenței tale în viața mea, tată. Aș vrea să pot da timpul înapoi și să trăiesc fiecare zi din copilăria mea așa cum ai sărbătorit-o.

Adaeze, cu inima frântă și emoțională, a declarat că nu a găsit înlocuitor pentru dragostea pe care tatăl i-a oferit-o când era în viață.

„Vei fi mereu în inima mea. Mulțumesc că ai fost un tată grozav pentru mine. Amintirile tale vor trăi mereu în inima mea. Mi-e dor de tine. Nu există un adio, oriunde ai fi; Vei fi mereu în inima mea. Nu contează câți ani trec, durerea morții tale nu se diminuează niciodată”, a spus ea.

În ciuda tuturor dificultăților, Adaeze crede că își va îndeplini visul.

„Refuz să renunț ca fiica ta. Privind spre un viitor glorios, zâmbetele tale îmi umplu gândurile. Și pentru planurile de mâine, mă străduiesc să te fac mândru. Pentru că știu că te voi vedea în urma zilei în care te vei odihni în eternitatea glorioasă. Merg cu capul sus în viitor, știind că voi zbura pe aripile vulturului, având încredere că obiectivele mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *