Duminica independenta

O biserică exemplară este ceea ce societatea are nevoie – Primate Udofia.

Eminența Sa, Emmanuel Udofia, vorbește despre rezolvarea crizei de conducere din Biserica Africană și face un apel pentru restructurarea Nigeriei în contextul celei de-a 60-a aniversări a independenței. Primatul subliniază, de asemenea, rolul Bisericii în construirea unei societăți adevărate. Chinyere Abiaziem aduce fragmente din discursul său:

În câteva săptămâni, Nigeria va sărbători 60 de ani de independență; totuși, țara pare mai divizată decât oricând înainte. Care ar putea fi cauza acestei divizări?

În primul rând, vreau să afirm cu tărie că conducerea contează foarte mult în orice organizație, familie sau context; conducerea este esențială peste tot. Dacă apare ceva neplăcut, conducerea trebuie să fie trasă la răspundere. Așadar, cred că liderii țării ar trebui să reflecteze asupra deciziilor luate și să identifice unde au greșit, găsind soluții pentru remedierea situației. Aceasta se datorează faptului că binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestei națiuni ar fi putut menține unitatea, dacă nu ar fi fost pentru greșelile liderilor. Poate că este legat de stilul nostru de conducere sau altceva; cred că liderii noștri ar trebui să se întoarcă la tabla de desen, să evalueze greșelile și să înceapă de acolo, astfel încât Dumnezeu să poată restaura națiunea.

Există un rol pe care Biserica îl poate juca în a readuce conducerea politică pe drumul cel bun?

Da, biserica are un rol important de jucat, dar trebuie să-și îndeplinească și propriul rol. Este crucial ca biserica să conducă prin exemplu, deoarece în lipsa iubirii și dreptății, crizele sunt inevitabile atunci când oamenii acționează fără respect pentru justiție.

În timp ce nigerienii solicită controlul resurselor și restructurarea, guvernul pare să concentreze mai multă putere la centru, în special cu noul Proiect de lege privind resursele de apă. Cum vă exprimați cu privire la această situație?

Sunt alături de cei care cer restructurarea, deoarece cu cât există mai multă putere la centru, cu atât vor continua să apară probleme. De exemplu, privind la majoritatea parastatalelor federale, este imposibil ca cineva din Abuja să știe tot ce se întâmplă în toate statele. Când trimiți pe cineva să monitorizeze sau să facă ceva într-un stat, modul în care o va face nu va fi la fel ca și cum acea persoană ar fi din acel stat. Oamenii care conduc statele trebuie să aibă cunoștințe locale pentru a face alegeri informate, iar dacă o persoană din guvernul federal merge într-un stat pentru a îndeplini o anumită sarcină, aceasta nu va reflecta neapărat nevoile reale ale acelui stat. Prin urmare, cred că ar trebui să reconsiderăm restructurarea și să redistribuim puterea la nivelul statelor. Nu susțin că nu ar trebui să existe un guvern federal, dar și statele ar trebui să primească anumite puteri, astfel încât să poată acționa semnificativ. În prezent, orice stat trebuie să obțină aprobarea guvernului federal înainte de a putea realiza ceva, iar acest lucru limitează dezvoltarea și autonomia locală.

Cred că este esențial să avem un echilibru în distribuția puterii, pentru a asigura că și administrațiile locale primesc atenția cuvenită. Dacă cineva afirmă că cele 774 de administrații locale create de constituție funcționează bine, cred că acea persoană nu vorbește adevărul, deoarece mulți oameni ar trebui să vadă realitatea la nivelul administrațiilor locale. Scopul pentru care au fost create aceste instituții poate să nu fie în întregime neîndeplinit, dar cu siguranță au fost încetinite în implementarea lor.

Este posibil să existe un moment potrivit pentru eliminarea subvenției la combustibil?

De aceea, susțin că guvernul federal ar trebui să se oprească și să evalueze situația. În contextul actual, cu toții am fost afectați de pandemia COVID-19; instituțiile, inclusiv bisericile și moscheile, au fost închise în anumite zone. Afacerile au fost afectate, și acum suntem în septembrie. În timp ce guvernul federal decide să ridice restricțiile, nu cred că este momentul potrivit pentru a crește prețurile la combustibil și tarifele la energie electrică. Nigerienii încearcă să se redreseze după impactul pandemiei, și acum trebuie să se confrunte cu această situație. Dacă privim la creșterea prețului la combustibil, toate celelalte prețuri cresc, iar asta afectează direct și indirect toți cetățenii, în special cei care nu lucrează în sectorul public.

Nimic nu a fost găsit în textul furnizat care să necesite o corectare. Textul este bine structurat și exprimă clar opiniile prezentate. Dacă ai alte întrebări sau ai nevoie de ajutor suplimentar, nu ezita să întrebi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *