Independente

Nigerienii nu sunt cei mai răi oameni.

Înțeleg că exprimi frustrare față de percepția negativă a Nigeriei și nigerienilor și ești deranjată de comentariile negative ale unui sud-african cu privire la această temă. Înțeleg că vrei să subliniezi aspectele pozitive ale țării tale și ale compatrioților tăi. Am observat că ai folosit cuvinte și expresii puternice în discursul tău, iar în corecturile pe care le voi face voi încerca să păstrez tonul și mesajul original. Iată o versiune corectată a textului:

„Am discutat recent cu un sud-african și, aflând că sunt nigerian și mândră de asta, mi-a spus că nu îi plac nigerienii și districtele lor. Ea a declarat că este dependentă de filmele nigeriene de pe Netflix și Cable TV, apreciind cultura, dar nu se poate împrieteni cu un nigerian. Am reacționat și i-am spus să plece.

Nu pot să stau și să ascult un străin vorbind despre țara mea și poporul meu. În inima mea, nu aș avea încredere în nigerieni dacă aș fi sud-africană. Cu toate acestea, chiar dacă tatăl meu este critic, nu aș sta să ascult cum alții îi insultă sau îi lipsesc de respect.

Ideea generală că nigerienii sunt frauduloși, răi și josnici se datorează propagării unei narațiuni la care am contribuit. Nu am văzut niciodată oameni din orice parte a lumii lucrand necontenit pentru a-și compromite reputația, chiar dacă nu suntem perfecți.

Unii dintre noi au dus ura față de președinte prea departe și au făcut să pară că acesta este responsabil pentru toate problemele noastre, inclusiv cele umbrite și criminale.

Președintele nu este motivul pentru care un nigerian se implică în afaceri ilicite de droguri sau folosește omul său ca garanție pentru a colecta droguri de la warlords în Orientul Mijlociu, fără intenția de a plăti vreodată înapoi. Încă nu înțelegem ciclul distrugător al afacerilor cu droguri. Permiteți-mi să explic: dincolo de distrugerea pe care o provoacă utilizatorilor, confruntarea cu lorzii drogurilor din Orientul Mijlociu sprijină și finanțează terorismul la nivel mondial, cu impact direct în nord-estul Nigeriei.

Oamenii migrează uneori pentru pășuni mai verzi sau din alte motive, dar președintele țării nu este motivul pentru care cineva migrează și adoptă un stil de viață fraudulent și lipsit de scrupule, așa cum face Hushpuppi în Dubai sau alții în Africa de Sud sau Malaezia. Prostituția și traficul de persoane sunt chiar mai mortale decât majoritatea celorlalte crime, dar uneori comitem fapte criminale pentru a satisface lăcomia și căutarea inutilă a bogăției materiale de care nu avem nevoie.

Fiecare țară are propriile probleme, dar nu fiecare cetățean se implică pe internet pentru a sfătui oamenii să nu vină în țara lor și să dea vina pe compatrioții lor pentru toate aspectele negative în numele activismlui sau pentru a obține relevanță pe social media.

Comparăm Nigeria cu Rwanda, căutăm tot ce este negativ pentru a face comparații, fără a lua în considerare că cea mai gravă formă de comportament inuman este abuzul flagrant al drepturilor omului și persecuția opoziției, cum se întâmplă în alte țări.

Paul Kagame, deși elocvent, este un dictator care a avut loc în Rwanda. Aceasta nu se poate întâmpla în Nigeria. Nu este în caracterul nostru.

Chiar dacă avem problemele noastre, nu avem un cazier criminal precum în Africa de Sud, dar sud-africanii fac bine în puterea lor pentru a se asigura că imaginea țării lor este curată. Ei folosesc toate mijloacele de construire a națiunii pentru a promova o narațiune pozitivă. Crima din Africa de Sud? Nigerienii sunt învinuiți. Violurile din Africa de Sud? Din nou, nigerienii sunt acuzați. Cu toate acestea, sud-africanii consumă muzica și filmele noastre chiar mai mult decât pe ale lor.

Nigerian-americanii sunt un grup educat în Statele Unite ale Americii; acest lucru nu este neglijat. Nigerienii activează în Hollywood, ocupă un loc în știință și tehnologie la nivel global și domină în sport, ocupând poziții de conducere în întreaga lume. Aceasta este adevărata imagine, nu doar 1% dintre indivizii fără scrupule pe care îi permitem să ne influențeze imaginea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *