Duminica independenta

Este scriptural să avem un cult al eroilor printre pastorii noștri?

Privind la biserica de astăzi, pare să existe un nou val de cult, care tinde să se concentreze mai mult pe pastorii în loc de Mântuitor, prevestind astfel ceva pentru creștini?

Nu puțini discipoli, în mod evident, onorează mentorii lor, și, de asemenea, adepții onorează eroii lor și merg până la capăt pentru a-i apăra.

Unii predicatori învață că este blestemător să atragi adepți pentru a rămâne tăcut în timp ce eroii lor sau liderii sunt insultați. Dar poate fi cu adevărat trasă linia dintre închinarea eroului și închinarea sfântă? Sau este cultul eroului scriptural?

Anunț dormitor
De asemenea, din cauza cultului eroului, unele femei pun mai multă valoare pe pastorii lor decât pe soții lor, a declarat un predicator de sex feminin pentru Sunday Independent. Multe căsnicii au fost distruse, deoarece femeile ascultă de pastorii lor în loc să-și citească Bibliile și să asculte de Dumnezeu, a remarcat Episcopul (Dr.) Priscillia Otuya, Președintele Casei de Regenți și Mamele Națiunii pentru Pace și Dezvoltare.

John Piper a abordat cultul eroului ca pe o admirație a cuiva din motive nesfinte și văzând tot ce face ca admirabil (fie că este păcat sau nu). Sfânta emulație, pe de altă parte, vede dovezi ale harului lui Dumnezeu, îi admire pentru numele lui Hristos și dorește să învețe de la ei și să crească în ele.

Rev. Sola Idowu, Pastor al Bisericii Baptiste Ajayi Dahunsi, Lagos, a declarat: „Am citit recent un articol care circulă pe social media. Afirmația principală a articolului a fost că numele unor clerici rezonază mult mai mult decât numele bisericilor lor. Trebuie să recunosc, este un pic provocator să nu fiu de acord cu această afirmație, deoarece reflectă realitatea în fața noastră. Deci, într-o mare măsură, există un grad serios de cult erou care are loc în biserică astăzi. Bine, a fost întotdeauna acolo, dar acum ia o dimensiune mai mare. Adoratorii își îndreaptă atenția mai mult asupra „Omului lui Dumnezeu” decât asupra „Dumnezeului Omului”.

Este deprimant să observăm că unii clerici nu numai că se bucură de acest lucru, dar, de asemenea, cer acest lucru. S-ar putea să nu putem eradica în totalitate acest lucru pentru că este pregătitor pentru venirea înșelătorului, cunoscut sub numele de anticrist. Totuși, trebuie să facem tot posibilul ca biserici și clerici să îndrepte atenția poporului către Dumnezeu, mai degrabă decât către noi înșine. Trebuie spus că, de cele mai multe ori, adoratorii înșiși sunt cei care inițiază acest cult erou. Așa cum vedem în Biblie, atunci când un om schilodit și-a concentrat atenția asupra lui Petru și Ioan, aceștia l-au ajutat să-și mute atenția de la ei la Isus Hristos. Biserica trebuie să facă mai mult din ceea ce în aceste zile prin predare și ucenicie adecvată. La fel ca Ioan Botezătorul, clericii trebuie să se angajeze să-l lase pe Isus Hristos să „crească” în timp ce ei „scad” în viețile credincioșilor. Trebuie să-L proclamăm pe Dumnezeul omului și nu pe Dumnezeul nostru.”

Rev. Eric Ighalo, fost președinte al Mișcării Creștine Studențești (SCM), a remarcat că, în ultima vreme, Biserica Penticostală Nigeriană a fost subiectul unui bashing semnificativ datorită profilului său negativ în creștere și stilului de viață extravagant al unora dintre liderii săi într-o națiune coruptă și săracă. Anumite acuzații pot fi atribuite modelului lor comportamental. Adorarea eroului și, uneori, idolatria simplă, pot începe atunci când oamenii încep să vadă construirea relațiilor personale cu anumite lideri ca oportunități de a face bani, atât pentru lider, cât și pentru adepții săi.

Pastorul Nkechi Iehova, Director Muzical Regional al Bisericii Creștine Răscumpărate de Dumnezeu (RGCC), a declarat că, în urma izbucnirii pastorului Paul Enenche după ce pastorul David Ibiyeomie a cerut duo-ului să-și ceară scuze bisericii și congregației lor cu privire la alegerea lor de cuvinte în timpul adresării unui critic al episcopului David Oyedepo, „Dumnezeu ne cheamă să nu contracaram rugăciunile noastre prin ceea ce spunem. Dumnezeu nu este fericit că Biserica este divizată doar pentru că un muritor a fost insultat. Dumnezeu este tatăl nostru. Nu ne putem permite să-L dezonorăm pe Dumnezeu tatăl pentru că un muritor a fost insultat.

Arată-mi în Scripturi unde creștinii s-au opus persecuției. Stephen și-a blestemat persecutorii? „Nu ați citit că răzbunarea aparține Domnului? Un predicator sălbatic și abuziv va produce o congregație abuzivă. Biblia spune că nu ar trebui să blestemați, ci să binecuvântați în același timp. Dumnezeu poate folosi pe oricine pentru a-și pedepsi slujitorii. A folosit peștele pentru a-i da o lecție lui Iona. Dumnezeu a folosit spinul în carne lui Pavel pentru a-l umili. Dumnezeu a folosit un măgar pentru a-l avertiza pe Balaam.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *