Independente

#TheFutureIsNow: Open Doors Series sarbatoreste Nigeria @ 60 Cu Zoom Play

Nigeria are 60 de ani și, atât pe rețelele de socializare, cât și în afara rețelelor sociale, nigerienii sărbătoresc în propriile lor moduri unice cu cântece, tendințe, hashtag-uri, satiri și chiar piese de teatru pentru a comemora aniversarea, care a fost etichetată „Viitorul este acum”.

Cu COVID-19 Pandemic încă furios, deși în scădere, Open Doors Series thespians sunt setate pentru a pune în scenă piesa, „Brittle-ing Diamond” prin intermediul Zoom atât pentru a ajunge la un public mai larg și să păstreze oamenii în siguranță.

Scrisă de profesorul Ahmed Yerima, piesa este produsă de Ayobamidele Aladekomo, regizată de Niji Akanni și interpretată de grupul de tineret condus de Segun Adefila, Crown Troupe Of Africa.

Potrivit echipei de regizori și artiști interpreți sau executanți, unul dintre scopurile experienței generale de teatru virtual este de a activa, de asemenea, un program de mentorat chiar și în domeniul artelor, prin combinarea actorilor veterani și tineri, a producătorilor cu experiență și noi, a operatorilor digitali experimentați și a celor în devenire deopotrivă pentru a crea o producție care va fi exclusiv pe Zoom și plăcută publicului în confortul caselor lor.

Brittle-ing Diamond este o piesă care reflectă sacrificiul armatei în traiectoria politică a Nigeriei, în timp ce își pune în evidență rolul de a contribui la susținerea și consolidarea democrației.

Povestea lui Yerima relatează eforturile armatei nigeriene atunci când a salvat Prima Republică de la coborârea sa în haos. După spune piesa, dar pentru intervenția armatei în acea perioadă critică din istorie, entitatea numită Nigeria s-ar fi dezintegrat abia cinci ani în realizarea autoguvernării de la puterile coloniale.

Ca națiune a ajutat la salvare, armata nu este mult iubit la 60, dar Brittle-ing Diamond, o re-work de Mirror Cracks de Ahmed Yerima, a fost reorientat pentru a examina impactul și relația armatei Nigeria cu nigerian Populace.

Piesa interpretată de Akanni și adusă la viață de Crown Troupe of Africa aruncă o privire critică asupra problemelor tăcute care există în armată.

Cu renumele lui Yerima ca un academic, dramaturg și director de teatru care se întinde pe parcursul deceniilor, împreună cu el servind ca director general al Teatrului Național Nigerian și director al Trupei Naționale, nu este de mirare că unul dintre exploit-urile sale craniene este de servire ca piesă de creatie pentru celebrarea Nigeria la 60.

Proiectul [email protected] este ancorat pe puterea a cinci producători toate femeile; Lillian Amah, Producător de proiect, Dr. Razinat Talatu- Muhammed, Producător Asociat Adjudicion, Ayobamidele Aladekomo Associate Producer Theatre for Nigeria @60, Haneefat Ikharo Associate Producer Eseu: The Future is Now și Lynda Amadi Associate Producer Marketing.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *