DUMINICA independenta

scriptural este Hero Cult de pastori?

Lagos – Privind la biserica de azi, se pare că există un nou val de cult, care tinde să se concentreze mai mult pe pastori în loc de salvator, ceea ce face acest lucru prevestește pentru creștini?

Nu câțiva mentees, evident, onoarea mentorilor lor, de asemenea, adepți onorarea eroilor lor și merge tot drumul în apărarea lor.

Unii predicatori invata ca este blestem-atragerea de adepți pentru a păstra mut în timp ce eroii lor sau liderii sunt insultat. Dar poate fi trasată cu adevărat linia dintre închinarea eroului și închinarea sfântă? Sau scriptural este cultul eroului.

Anunț dormitor
Este, de asemenea, din cauza cult erou că unele femei vor pune mai multă valoare pe pastorii lor mai mult decât soții lor, un predicator de sex feminin a declarat Sunday Independent. Multe case au fost rupte, deoarece femeile sunt asculta pastorii lor în loc de a citi Bibliile lor și ascultarea de Dumnezeu, Episcopul (Dr.) Priscillia Otuya, Președintele Casei de Regenti și Mamele Națiunii pentru Pace și Dezvoltare, remarcat.

John Piper s-a adresat cultului eroului ca admirând pe cineva din motive nesfinte și văzând tot ce face ca admirabil (fie că este păcat sau nu). Sfânta emulație, pe de altă parte, vede dovezi ale harului lui Dumnezeu, și le admiră pentru numele lui Hristos, și vrea să învețe de la ei și să crească în ele.

Rev Sola Idowu, Pastor al Bisericii Baptiste Ajayi Dahunsi, Lagos, a declarat: „Am citit recent un articol care circulă pe social media. Afirmația principală a articolului a fost că numele unor clerici rezonează mult mai mult decât numele bisericilor lor. Trebuie să spun, este un pic provocator să fie de acord mai puțin cu afirmația ca aceasta este realitatea ne holbezi în față. Deci, într-o foarte măsură, există un grad serios de cult erou întâmplă în biserică astăzi. Ei bine, a fost întotdeauna acolo, dar este de a lua o dimensiune mai mare. Adoratorii își concentrează atenția mai mult asupra „Omului lui Dumnezeu” decât pe „Dumnezeul Omului”. Este mai deprimant să observăm că unii clerici nu numai că se bucură de acest lucru, dar ei, de asemenea, cererea pentru ea. S-ar putea să nu putem eradica în totalitate acest lucru pentru că este pregătitor pentru venirea înșelătorului, cunoscut sub numele de anticrist. Dar, trebuie să facem tot posibilul ca biserici și clerici pentru a îndrepta atenția poporului către Dumnezeu, mai degrabă decât către noi înșine. Trebuie spus că, de cele mai multe ori, adoratorii înșiși sunt cei care inițiază acest cult erou. După vedem în Biblie, când un om schilodit și-a concentrat atenția asupra lui Petru și Ioan, ei l-au ajutat să-și mute atenția de la ei la Isus Hristos. Biserica trebuie să facă mai mult din ceea ce în aceste zile prin predarea și ucenicia corespunzătoare. La fel ca Ioan Botezătorul, clericii trebuie să se angajeze să-l lase pe Isus Hristos să „crească” în timp ce ei „scad” în viețile credincioșilor. Trebuie să-L proclamăm pe Dumnezeul omului și nu pe cel al lui Dumnezeu.”

Rev Eric Ighalo, imediat trecut președinte, Student Christian Movement (SCM), a remarcat că În ultima vreme Nigerian Biserica Penticostală a venit sub o mulțime de bashing din cauza profilului său negativ în creștere și în creștere a modelului de stil de viață de unii dintre liderii ei prima linie într-o națiune coruptă și foarte sărac, ar fi a noastră. Anumite acuzații pot fi urmărite la modele comportamentale. Erou adorarea și, uneori, idolatrie pur și simplu. Când oamenii încep să atribuie sau să transforme încercările de a construi relații personale cu anumiți lideri ca oportunități de a face bani atât liderul, cât și adepții săi pot începe să se regândească.”

Pastorul Nkechi Iehova, Biserica Creștină Răscumpărată a lui Dumnezeu (RGCC) Regional Music Director, a declarat ministrul Evangheliei în urma izbucnirii pastorului Paul Enenche după cea a pastorului David Ibiyeomie a cerut duo-ul să-și ceară scuze bisericii și congregației lor cu privire la alegerea lor de cuvinte în timp ce adresandu-se unui critic al episcopului David Oyedepo.

Într-o postare video, ea a spus că Biserica trece prin perfecțiune. Dumnezeu ne cheamă să nu ne contracareze rugăciunile ca urmare a ceea ce spunem.

„Dumnezeu nu este fericit că Biserica este divizată pentru că un muritor a fost insultat. Dumnezeu este tatăl nostru. Nu ne putem permite să-L dezonorăm pe Dumnezeu tatăl pentru că un muritor a fost insultat. Arată-mi în scripturi unde creștinii s-au opus persecuției. Stephen și-a blestemat persecutorii?

„Nu ați citit că răzbunarea este a Domnului? Un predicator sălbatic și abuziv va produce o congregație abuzivă. Biblia spune că nu ar trebui să blestemi și. Binecuvântează în același timp. Dumnezeu poate folosi pe oricine pentru a-Și pedepsi slujitorii. A folosit peștele ca să-i dea o lecție lui Iona. Dumnezeu a folosit spinul în carnea lui Pavel pentru a-l umili. Dumnezeu a folosit un măgar pentru a-l avertiza pe Balaam. Ce se întâmplă dacă Dumnezeu este folosind insulte pentru a verifica nivelul de umilință dumneavoastră? Dacă nu poți accepta o insultă obișnuită, poți să-ți predai capul pentru Isus așa au făcut apostolii? Ce se întâmplă dacă Dumnezeu decide să-ți expună propriile secrete? Paul a spus că mor zilnic. Nu trebuie să ne purtăm crucea și să-L urmăm zilnic pe Domnul? Mă întreb dacă răpirea a avut loc în timp ce înjurai, vei ajunge în rai? Ce ai suferit pentru Hristos?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *