DUMINICA independenta

O biserică exemplară este ceea ce societatea are nevoie – Primate Udofia

Eminența Sa, Emmanuel Udofia, vorbește despre rezolvarea crizei conducerii din Biserica Africană, apelul reînnoit pentru restructurarea Nigeriei în mijlocul celei de-a 60-a aniversări a independenței. Primatul subliniază, de asemenea, locul bisericii lui Dumnezeu în construirea unei societăți adevărate. Chinyere Abiaziem aduce fragmente:

În câteva săptămâni, Nigeria va avea 60 de ani; cu toate acestea, țara pare divizată decât înainte. Ce ar putea fi responsabil?

În primul rând vreau să spun categoric că conducerea contează foarte mult în orice organizație, familie; conducerea contează oriunde, la toate. Și dacă se întâmplă ceva undeva, conducerea trebuie trasă la răspundere. Deci, pentru mine vreau să spun că conducerea acestei țări ar trebui să se întoarcă la tabla de desen și să vadă unde au greșit, și să văd ce pot face pentru a remedia situația. Acest lucru se datorează faptului că Dumnezeu a binecuvântat această națiune în măsura în care, dacă nu pentru lideri nu ar fi existat nici o divizare, la toate. Poate pentru stilul nostru de conducere sau despre asta; Cred că conducerea noastră ar trebui să se întoarcă la tabla de desen, a se vedea în cazul în care acestea au mers prost și începe de acolo – astfel încât Dumnezeu va restabili națiunea din nou.

Anunț dormitor
Există un rol pentru biserică de a juca în aducerea conducerii politice din țară înapoi pe drumul cel bun?

Da, dar nu pot să-mi biserica a jucat rolul ei și, în același timp, biserica trebuie să fie gata să joace propriul ei rol. Cu toate acestea, biserica care trebuie să joace un rol trebuie să conducă, de asemenea, prin exemplu, deoarece ori de câte ori nu există dragoste, nici dreptate; ori de câte ori oamenii se pot trezi doar să facă sau să spună ce vor, fără nici un respect pentru justiție, nu este obligat să fie criză.

În timp ce nigerienii solicită controlul resurselor și restructurarea; guvernul pare să dea mai multă putere centrului, în special cu noul Proiect de lege privind resursele de apă. Ce spui de asta?

Sunt alături de cei care cer restructurare, deoarece cu cât avem mai multă putere în centru, cu atât vom continua să avem probleme. De exemplu, folosind majoritatea parastatalelor federale ca exemplu; nu există nici un fel cineva va rămâne în Abuja și știu ce se întâmplă în toate statele. Și dacă trimiți pe cineva să vină să monitorizeze sau să facă un anumit lucru în state, modul în care o va face nu va fi ca și acea persoană ar fi din acel stat. Oamenii care dețin statele ar trebui să știe ce să facă la un moment dat și în cazul în care o persoană merge de la guvernul federal la un anumit stat pentru a merge și de a face ceva, el are propria mentalitate și nu ar putea merge acolo pentru a executa orice i sa cerut să facă într-un mod el ar trebui să o facă. Deci, cred că toată lumea ar trebui să se întoarcă la restructurare și să vadă putem reduce puterea la federal. Nu spun că nu va exista un guvern federal, dar să statele, de asemenea, să fie investite cu unele puteri, astfel încât acestea să poată începe să facă lucrurile în mod semnificativ. Înainte ca vreun stat să poată face ceva acum, trebuie să obțină aprobarea guvernului federal și ori de câte ori guvernul federal decide să nu facă un anumit lucru, acesta este sfârșitul.

Aceasta este ceea ce încerc să spun pentru că dacă puterea este împărțită în mod egal, nu există nici un fel nu va ajunge la administrația locală. Dacă cineva vă spune în această țară că cele 774 de administrații locale create de constituție funcționează, cred că acea persoană trebuie să mintă pentru că toată lumea ar trebui să meargă la sediul său al administrației locale și să vadă ce se întâmplă acolo. Veți vedea că scopul principal pentru care a fost creată această instituție: permiteți-mi să nu spun că este învins, dar a fost încetinit.

Poate exista un moment potrivit pentru eliminarea subvenției pentru combustibil?

De aceea am spus că guvernul federal ar trebui să se întoarcă la planșa de desen și să vadă unde au greșit. În Nigeria de astăzi, nu există nimeni care nu a fost afectat de COVID-19; instituțiile au fost închise, chiar și până acum biserici, moschei sunt închise în unele zone. Nu a existat nici o mișcare, nici activități de afaceri – suntem în septembrie acum, când au ușura blocarea? Și din nou, ei știau prin ce trecea fiecare cetățean al acestei țări și în loc să se uite la să gestioneze situația până în decembrie: nu cred că ar fi prea mult de la un tată la copii. Acum, pentru ei să crească prețurile la combustibil și tariful de energie electrică, nu cred că este potrivit pentru acum. Nigerienii încearcă doar să-și revină după efectul pandemiei și apoi trebuie să ne confruntăm cu această situație. Uită-te la creșterea combustibilului; totul a crescut, ceea ce despre cei care nu sunt lucrători guvernamentali? rămâne cu cei care nu fac o afacere sau alta, ar supraviețui? Deci, nu cred că este un lucru potrivit pentru ei să facă acum.

Așa am spus, dacă biserica trebuie să ofere orice sfat guvernului sau să joace orice rol în conducere, biserica trebuie să conducă prin exemplu. Ce se întâmplă în biserica noastră: prin harul lui Dumnezeu cred că totul este în mâna lui Dumnezeu. Deci, noi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *