Independente

Nigerienii nu sunt cei mai răi oameni

Am vorbit recent cu un sud-african, și descoperind că sunt nigerian și cu mândrie, mi-a spus că nu-i place și districte nigerieni. Ea a declarat că pe Netflix și Cable TV, ea este dependentă de filme nigeriene. Ea se bucură de cultură, iar filmele sunt extrem de distractiv, dar ea nu se poate împrieteni cu un nigerian. Am pedepsit-o și i-am spus să plece.

Nu pot să stau și să privesc un străin vorbind despre țara mea și poporul ei. În inima mea, nu aș avea încredere în nigerieni prea dacă am fost un sud-african, dar haide, chiar dacă tatăl meu este nebun, nu aș sta de și de ceas alții insulta sau lipsa de respect el.

Ideea generală că nigerienii sunt frauduloase, răi, și josnic se datorează faptului că este o narațiune pe care am ajutat propaga. Nu am văzut niciodată oameni din orice parte a lumii care lucrează non-stop pentru a păta în mod deliberat reputația lor, în ciuda faptului că nu este cel mai rău la tot teribil.

Unii dintre noi au dus ura pentru președinte prea departe, și să facă să pară ca președintele este responsabil pentru căile noastre, uneori, umbrite și criminale.

Președintele nu este motivul pentru care un nigerian, care se complace în afaceri ilicite de droguri, va folosi omul său ca garanție pentru a colecta droguri de la warlords în Orientul Mijlociu, fără intenția de a plăti vreodată înapoi. Nici măcar nu înțelegem ciclul carnagiului cauzelor afacerii cu droguri ilicite. Permiteți-mi să spun în acest fel: dincolo de distrugerea pe care o provoacă utilizatorilor săi, confruntarea cu lorzii drogurilor din Orientul Mijlociu sprijină și finanțează terorismul la nivel mondial, în special în nord-estul Nigeriei, care are o influență directă asupra noastră, ca nigerieni.

Oamenii migrează uneori pentru pășuni mai verzi sau din alte motive. Totuși, președintele țării nu este motivul pentru care ați migrat și a început să conducă un stil de viață frauduloase și fără scrupule ca Hushpuppi în Dubai sau altele din Africa de Sud sau Malaezia. Prostituția și traficul de persoane sunt chiar mai mortale decât majoritatea celorlalte crime. Totuși, comitem în mod deliberat o crimă pentru a ne satisface lăcomia și căutarea inutilă a bogăției materiale de care nu avem nevoie.

Adevărul este că fiecare țară are partea sa echitabilă de probleme, dar nu fiecare cetățean al țării merge pe internet pentru a sfătui oamenii să nu vină în țara lor și vina compatrioții lor de a fi josnic și rău în numele activismului sau pentru a obține relevanță social media și importanță falsă.

Ne așezăm și comparăm Nigeria cu Rwanda, căutăm tot ce este negativ pentru a compara, fără a lua în considerare chiar că cea mai gravă formă de comportament inuman este abuzul flagrant al drepturilor omului și tăcerea și urmărirea penală a opoziției.

Paul Kagame, la fel de elocvent ca el încearcă să sune, este un dictator care a avut loc Rwanda de bile. Că oamenii mei buni nu se pot întâmpla în Nigeria. Nu este în caracterul nostru.

Nu avem cazierul din Africa de Sud, dar sud-africanii fac bine în puterea lor pentru a se asigura că imaginea țării lor este curată. Ei folosesc toate metodele și instrumentele de construire a națiunii pentru a împinge o narațiune. Crima din Africa de Sud, dau vina pe nigerieni. Violul din Africa de Sud, nigerienii sunt responsabili. Cu toate acestea, ei consumă muzica și filmele noastre chiar mai mult decât le consumă pe ale lor.

Celebritățile pe care le urmăresc, care ar trebui să fie ambasadori ai țării, sunt primele care merg pe internet pentru a împinge o poveste falsă despre țara lor. Filmele care ar trebui să ajute la curățarea imaginii noastre ca popor, pictează în continuare un portret foarte negativ al țării noastre și ne portretizează ca criminali și ritualiști.

Nigerian-americanii sunt lot cele mai educate în Statele Unite ale Americii; nimeni nu luminează această ispravă. Nigerienii sunt preluarea Hollywood, sculptură o nișă pentru ei înșiși în știință și tehnologie la nivel global, dominând lumea sportivă în timp ce, de asemenea, atingerea atât ales și numit poziții de conducere din întreaga lume. Asta suntem, nu mai puțin de 1% semeni fără scrupule pe care îi permitem să ne spele imaginea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *