Independente

În ciuda Feud noastre, K1 De Ultimate apreciază mine – Obesere

Abass Akande Obesere, este unul dintre cei mai de succes muzicieni Fuji din Nigeria. Recent, unul dintre cântecele sale vechi intitulat „Egungun Be Atene” a primit comentarii rave sparking-off un nou val de acceptare în industria muzicală. În acest interviu cu Lukmon Akintola, Obesere vorbește despre confruntarea fără sfârșit dintre muzicienii Fuji, noul său album intitulat „Stand Out” și diferența sa de vârstă cu Mayegun din țara Yoruba, Wasiu Ayinde Marshall.

Una dintre melodiile vechi intitulat Egungun Be Atene sa bucurat recent comentarii rave, ai face magia se întâmple?

În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu. Vreau să-i mulțumesc atotputernicului. Nu a fost magia mea, a fost magia lui Dumnezeu. Nu eu am fost cel care a adus „Egungun Be Be Be grijă” înapoi, a fost Dumnezeu. Cântecul despre care vorbim a fost lansat cu ceva timp în urmă, acum 16 ani. Cred că albumul a fost lansat în 2004, sub Bayowa Films and Record. Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi apreciat din nou. Nu mă așteptam să se întoarcă într-un mod atât de masiv.

„Festivalul Egungun” este o tradiție care s-a întâmplat înainte de generația mea, dar Dumnezeu știa despre planurile și intențiile mele pentru ea. Dumnezeu are un mod de a se dovedi celui care face ceva original.

În căldura revenirii piesei, ai colaborat cu un cuplu de tineri artiști, inclusiv Zlatan, care a fost experiența ca?

Colaborarea mea cu artistes Hip hop pe „Egungun Be Be Atent” a fost totul despre modernizarea cântecului în special pentru tinerii artiști care nu au fost în jur de atunci când versiunea originală a fost lansat. Eu și Zlatan ne-am pus cap la cap și produsul final a fost masiv. A fost bine primit.

Da, este intitulat „Stand Out”. A fost lansat recent sub comanda okiki films and records. Am intitulat acest album „Stand Out” pentru că am o mulțime de atribute unice. De exemplu, dacă îmi auzi vocea de departe, vei ști că vocea îmi aparține. Nu este o chestiune de voce fiind familiar, veți spune categoric că artiste performante este Abass Akande Obesere și de aceea am ieși în evidență, și de aceea eu sunt unic. Îi las pe oameni să mă cunoască cu ceea ce fac; prin urmare, am intitulat acest album „Stand Out.”

Cât timp ai lucrat la ea?

Am lucrat la ea timp de șapte luni. Ultimul meu album „Number One” a fost lansat anul trecut.

Ați menținut un nivel de relevanță timp de mai mulți ani, în ciuda obstacolelor atât naturale, cât și de la sabotori, ați reușit acest lucru?

Este darul lui Dumnezeu. Dumnezeu este în spatele tuturor lucrurilor. Orice ai face, care este original, nu există nici un fel pe care le-ar fi lăsat afară, Dumnezeu va dovedi întotdeauna el însuși și veți ieși întotdeauna în evidență.

Există întotdeauna această confruntare între artiști Fuji ocazional. Astăzi, ați auzit că este între Obesene și Wasiu, și mâine este Osupa și Pasuma, sunt aceste lupte reale sau sunt doar de marketing?

În fiecare industrie, nu există nici un fel că nu va fi o neînțelegere între oamenii care fac afaceri. Tot ce știu e că toată lumea încearcă să-și vândă marfa. Nu este ca și ne dorim răul; spunem doar că suntem cei mai buni. În tot ceea ce faci, nu poți spune lumii că ai fost lăsat pe loc; le vei spune mereu că ești cel mai bun. Deci, ei vor continua să vă încurajeze să meargă mai departe. Nu cred că există o mare diferență între muzicieni Fuji și alte industrii. Dacă te duci la industria hip hop prea, veți vedea că unele dintre ele au ranchiună unul cu altul. Nu este vorba despre care doresc ei înșiși nimic rău, dar trimiterea mesajului că acestea sunt cele mai bune. Deci, asta este ceea ce încercăm să facem, nu este ca și ne dorim ceva rău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *