Independente

COVID-19 inspirat primul meu roman – Joseph

Cu un doctorat în studii de film și o experiență de predare în producția de film, academice, cercetător și savant, Morountodun Joseph a fost utilizarea abilitățile sale și pasiunea pentru dezvoltarea socială și de advocacy. Un avocat pentru drepturile fetelor, Morountodun a produs recent și a co-scris „Among the Stars”, un film de advocacy. Ea a publicat, de asemenea, doar primul ei roman, Can You Get Married? În acest interviu cu Ovwe Medeme, ea vorbește despre advocacy și arte.

Aceasta este prima ta ieșire ca scriitor. Spune-ne despre carte, te poți căsători?

Credința mea și personalitatea mea ca o femeie îmi permite să prezinte în mod natural Te poti casatori? ca o narațiune a necesității, care, ca primul meu roman, semnifică o piatră de hotar în spațiul creativ global. Poți să te căsătorești? este o călătorie suprapusă în viața lui Temi în timp ce navighează într-o topografie interesantă, dar absorbantă, ca o tânără femeie; și, desigur, încorporate în ea este noțiunea de dragoste familiară și relații romantice. Într-un sens general, este o intersecție a experiențelor trăite de fată / femeie în societate.

Anunț dormitor
Cât timp ți-a luat să scrii romanul?

Scrierea cărții nu a fost un proces simplu. Am început să pun pixul pe hârtie tocmai în 2013 și mi-a luat cam șase săptămâni. Am dormit literalmente și a mâncat povestea- a fost tot ce am făcut. Cu toate acestea, am simțit că a fost incomplet ca nu a fost ceva lipsește și eu doar nu a putut loc și așa am lăsat-o și sa mutat pe cu viața și pe la alte proiecte. Dar m-am simtit ca o sarcina care trebuia sa fie livrate. A fost întotdeauna în spatele minții mele ca o povară grea de-a lungul anilor. Abia la sfârșitul anului 2019 am luat proiectul și am început să citesc din nou și mi s-a părut real. În cele din urmă, în 2020, am intrat într-o provocare COVID-19 cu un prieten care a fost, de asemenea, de finisare un proiect de scris și ne-am dat reciproc o anumită perioadă pentru a termina și revizui progresul reciproc. Și asta a fost ultima tură. Trebuie să menționez, de asemenea, că a existat, de asemenea, o țintă personală pentru mine pentru a termina scris la timp pentru ziua de naștere a tatălui meu 70. El a oferit un mare sprijin și a fost o sursă constantă de inspirație ca un gigant literar însuși.

De ce ai ales o temă de dragoste / relație și că titlul?

Feedback-ul de la cititori și recenzenți până în prezent dezvăluie o atracție inconștient la titlul Can You Get Married?, care pentru mine interesant thematises dragoste / relație la adulții tineri, și, desigur, căsătoriile mai în vârstă. Nu aș spune că am ales tema; mai degrabă, tema a ales în sine. Când am stabilit pentru a scrie Can You Get Married?, a fost într-o încercare de a povesti experiențele unei tinere femei și tranziția ei în feminitate. Cu care vine diferite etape de dragoste, urmărire personală, dezamăgiri, ambiții, prietenii și așa mai departe. Poate că dragostea iese în evidență pentru protagonist, dar există și alte teme puternice în poveste cu care mulți oameni vor rezona.

Poți să te căsătorești? este pur o lucrare fictivă, cu toate acestea, povestiri, de asemenea, nu există într-un vid. Sunt un observator și sunt, de asemenea, foarte conștient de evenimentele actuale din lume. Iau în situații, experiențe și lecții. Lucrurile se schimbă rapid față de ceea ce era înainte. Status quo-ul se schimbă în toate părțile lumii. Oamenii sunt mai îndrăzneți în urmărirea viselor lor și ceea ce reprezintă și sunt, de asemenea, mai dispuși să-și exprime și să-l apere. Văd cât de mult își doresc oamenii lucruri diferite și le-ar exprima cu ușurință. Feedback-ul cel mai consistent l-am primit de la „Can You Get Married?” este cât de lizibil relatable este. Oamenii se pot identifica cu personajele, experiențele și povestea ca un întreg și că dă-mi o mare împlinire ca un scriitor. Cu alte cuvinte, te poți căsători? este un fragment din experiența fiecăruia.

Ar exista un mesaj special acest roman are scopul de a trimite cititorului?

Există o mulțime de mesaje, dar cele mai importante pentru mine sunt auto-descoperire și urmărirea neobosit de visul cuiva. Trăim într-o lume grea. Cel mai simplu lucru de făcut, care poate fi în mod ironic cea mai mare anulare este să se amestece în mulțime, să dea în așteptările, presiunile și pierde sinele cuiva în acest proces. Aceasta este parțial povestea protagonistului în cartea pe care ea poate sau nu poate fi depășit (va trebui să citiți cartea pentru a afla). De asemenea, viața ne feluri de mâncare multe lucruri în diverse moduri. Poporul Okun (Statul Kogi) are o expresie simplă, dar profundă, care înseamnă „toate degetele nu sunt egale”. Ceea ce înseamnă invariabil acest lucru este că călătoria fiecăruia prin viață este unic. Unii oameni primesc ceea ce doresc foarte ușor, dar unii alții nu; ei muncesc din greu, sari obstacole pentru a obține ceea ce doresc și încă nu-l. O lecție aici pentru mine și în carte este un memento că, prin acest proces, nu ar trebui să existe niciodată un moment în care vă îndoiți sau a doua ghici valoarea de sine, vise și valori. Acest lucru nu se aplică numai fetelor/femeilor; se aplică și băieților/bărbaților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *